Welkom in het land van Swentibold

 De Belgische popgroep Clouseau zingt het nog steeds regelmatig:

 

Welkom in het land van Swentibold
Welkom in het aards paradijs
Welkom in het land van Swentibold
Welkom in dit feestpaleis
Welkom

 

Het mooie is dat het Land van Swentibold echt bestaat en u het dus kunt bezoeken.

 

Waar ligt het Land van Swentibold?

 

Het land van Swentibold ligt in het smalste gedeelte van Nederland in Zuid-Limburg op de grens van het Limburgs heuvelland. Oftewel het gebied tussen de Maas aan de Westzijde en Sittard/Geleen aan de Oostzijde.

 

Waar komt de naam Swentibold vandaan?

 

De naam Swentibold komt van koning Swentibold (ook wel Zwentibold, Sanderboldus, Sanderbout of Xhenderboldus genoemd. Deze leefde van ± 870 - 900. en was in zijn korte leven van 895 tot 900, toen hij overleed in Susteren, koning van Lotharingen. Hij was een onechte zoon van keizer Arnulf van Karinthië en ene Winburg. Zijn exotische naam komt van zijn peetvader prins Svatopluk I (of Svatopolk) van Moravië, naar wie hij is vernoemd. Zwentibold is de Frankische vorm van die naam.
Swentibold verbleef vaak in de omgeving van  Sittard-Born. Zo heeft hij ondermeer veel tijd doorgebracht in het kasteel van Born, waarvan momenteel nog de ruïne resteert, direct naast het Kasteelpark van Born.

 

Inhoud van deze website

 

Om een indruk te geven van dit aards paradijs staan er op deze website veel foto's van het land van Swentibold en gebeurtenissen die daar plaatsvinden. U bent welkom om de streek te bezoeken!
De komende periode wordt deze website geleidelijk uitgebreid met meer foto's en toeristische informatie. Kies links een categorie.

Copyright © 2007-2021 Land van Swentibold. All Rights Reserved.